Prinses

Kæledyrenes paradis


Prinses

Vær opmærksom på, om din kat kan have allergi

Pas på, hvilken foder du giver din kat, hvis den har allergi (foto: petworld-vet)

Pas på, hvilken foder du giver din kat, hvis den har allergi (foto: petworld-vet)

Der er noget særligt ved en kat. Den er sin egen herre, og du kan ikke bestemme over den… heller ikke selvom det er dig, som fodrer den. En kat lystrer ikke nogen, medmindre det gavner den selv. Den har sit helt eget væsen, og den kan være ualmindelig svær at gennemskue og forstå.
Men det er også det, der gør katte så interessante. De har ofte deres helt egen personlig, og to katte minder sjældent om hinanden. Måske er det også derfor, at vi hurtigt kommer til at holde af dem og deres store personligheder.
Desuden kan katten virke robust med dens ni liv. Den lander altid på alle fire poter, når den falder ned fra træer – yndefuldt og elegant. Men en kat kan også være sårbar. Faktisk kan en kat også få allergi ligesom mennesker, og det bør man som ejer tage alvorligt.

Allergi: Kløe hos katten er et gennemgående symptom

Der er naturligvis mange forskellige typer af allergier. De alle sammen fungerer dog på samme måde, ligegyldigt hvilken allergi der er tale om: Immunforsvaret overreagerer på et stof, der egentlig ikke er skadeligt for kroppen.
Et gennemgående symptom på, at din kat har allergi, er kløen. Den vil oftere slikke og kradse sig. Det kan være svært for ejeren at opdage, fordi katte generelt er ret diskrete. Den kan desuden virke mere kælen end normalt, fordi den gerne vil kradses. Allergien kan skyldes flere forskellige ting for eksempel foderet.
Heldigvis er der hjælp at hente, når diagnosen er stillet. Hvis der er tale om allergi overfor foderet, så kan man skifte til allergivenligt foder. Det kræver ikke det helt store. Det gælder selvfølgelig bare om at holde øje med katten og være opmærksom, så man er klar over, om den er gal.

Læs mere om allergi hos katte her

Se mere her:

Oplev kvalitet og variation med en Flexi hundesnor


Share opinions

*

*


You may use these HTML tags and attributes to empatize your opinion:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>