Prinses

Kæledyrenes paradis


Prinses

Tæger på hunde: Hjælp dem af med pestilensen

Dit kæledyr skal ikke gå rundt med lopper og flåter (foto: billigdyrehandel.dk)

Dit kæledyr skal ikke gå rundt med flåter (foto: billigdyrehandel.dk)

Foråret er på mange måder en dejlig tid. Vejret bliver mildere, dagene bliver længere, og mennesker bliver gladere. Derfor får man som regel også mere tid og lyst til at være udendørs. Overskuddet er måske også større, hvilket igen giver anledning til at nyde det gode vejr.

Derfor søger mange mennesker ud i naturen, når foråret kommer. Det er både hyggeligt og dejligt med frisk luft og landligt idyl. Mange mennesker har hund, som de tager med på udflugter. Det er både til gavn for hunden og dem selv. Det er nemlig altid en fornøjelse at se, hvor glade de firbenede dyr bliver for at komme ud på nye eventyr.

Men det er ikke kun os mennesker, der bliver aktive, når foråret kommer. Selvom foråret på langt de fleste punkter er en dejlig årstid, er det også en tid, hvor flåterne for alvor bliver aktive. Derfor skal man holde godt øje med sin hund, når man tager den med på eventyr.

Tægerne på hunde kan forebygges

Flåterne trives i fugtige områder, og derfor er skoven et helt ideelt sted for flåter. Det er dog ikke ensbetydende med, at de ikke holder til andre steder. Hvis du tager din hund med i parken, haven eller på en ganske almindelig gåtur, kan der sagtens være flåter der også.

Der er flere ting, du som hundeejer kan gøre. For det første kan du fjerne flåterne med en tang, så snart du opdager dem. Jo kortere tid flåten får lov at sidde og suge blod, jo større chance er der for, at den ikke overfører sygdomme. Her i foråret begynder flåterne for alvor at blive aktive, men også gennem sommeren og i starten af efteråret skal man være påpasselig.

Desuden kan du naturligvis bruge forebyggende midler, som holder din hund fri for flåter. Det er effektivt – og godt for din hund. På den måde får den et liv fri for tæger.

Læs mere om tæger på hunde her

Læs mere her:

Dyrebutikken – en verden i dyre højde

Capstar Vet får nemt og hurtigt lopperne væk fra din kat


Share opinions

*

*


You may use these HTML tags and attributes to empatize your opinion:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>