Prinses

Kæledyrenes paradis


Prinses

Sådan ser symptomerne på katteallergi ud

Alt til dine dyr! (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Gå op i dine kæledyrs velvære (foto: petworld-vet.dk)

Katteallergi er betegnelsen for en reaktion i det menneskelige immunforsvar over for et allergen, som katte udskiller i deres skæl og spyt. Når man indånder disse allergener, der er luftbårne, reagerer immunforsvaret voldsomt hos personer med katteallergi. Da kattens allergener er lette, kan de flytte sig over lange afstande i luften, og en katteallergiker kan derfor slå ud, selvom han eller hun ikke har været i direkte kontakt med en kat. Det er altså ikke kun folk, der har katte i hjemmet, der kan være udsat for symptomerne ved katteallergi, og det er derfor en rigtig irriterende lidelse for mange mennesker.

Katteallergi giver mange forskellige symptomer

En person med katteallergi, der bliver udsat for et allergen fra en kat, vil typisk begynde at reagere inden for en periode på mellem et kvarter og en time. Katteallergi viser sig som mange forskellige ting, og man kan komme til at nyse og hoste ret meget, når man bliver udsat for katteallergener. Man kan derudover også få andre forkølelseslignende symptomer, som for eksempel tilstoppet næse, røde øjne og halssmerter. Selvom der er tale om mindre symptomer, kan katteallergi virkelig være generende, og man kan også få lukket halsen helt af, så det er svært at trække vejret ordentligt. Desuden kan katteallergi også på længere sigt føre til udvikling af astma, som kan være endnu værre.

Det er svært at kende katteallergi

Det er bestemt værd at nævne, at der er meget forskel på, hvor slemt man reagerer på at blive udsat for katte, hvis man har katteallergi. Mange personer opdager sandsynligvis aldrig, at de har katteallergi, da deres symptomer er så svage, som tilfældet er. Desuden kan det være svært at vide, at man har katteallergi, hvis man altid har haft kat i hjemmet, og derfor ikke har kunnet mærke en normal tilstand uden symptomerne.

Læs mere om katteallergi her

Læs mere om allergi her:

Allergifoder til hunde kan være svaret på den dumme kløe

Kan min kat få allergi? Og hvordan hjælper jeg den?


Share opinions

*

*


You may use these HTML tags and attributes to empatize your opinion:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>