Prinses

Kæledyrenes paradis


Prinses

Sådan passer børnene ordentligt på deres akvariefisk

Find noget ordentligt fiskefoder (foto: petworld.dk)

Find noget ordentligt fiskefoder (foto: petworld.dk)

De farverige fisk i akvariet er noget nær det nemmeste at passe og er en fin mulighed for at lade børnene få deres første kæledyr. De er nemme, flotte og koster ikke så meget, hvis de skulle gå hen og dø.

Men der er dog nogle forholdsregler, man skal tage, når det kommer til stykket. Først og fremmest skal I finde et ordentligt akvarium, der passer i størrelsen – jo flere og større fisk desto større skal akvariet være. Du bør spørge i dine lokale dyrehandel, det kan være de har en mulighed for et opstartssæt inklusiv fisk. Nogle fisk er nemlig nemmere og billigere at holde, så man hurtigt kan finde ud af, om man skal have fisk. Mange starter med guldfisk af samme grund.

Udstyr til akvariet

Når I træder ind i dyrehandlen, kan nogle af akvarierne godt se lidt vilde ud med lys, sten og alt muligt, men det er fordi de fisk, der er deri, har brug for det.

I skal allerførst have fat i en akvariepumpe med et indbygget filter, som kan pumpe rent vand ind i akvariet og samtidig trække det beskidte vand ud.  Hvor stor pumpen skal være, handler selvfølgelig om, hvor stort et akvarium, I har.

Derudover kan I have brug for et varmelegeme, som kan varme vandet op, så fiskene kan leve deri. Det er selvfølgelig kun, hvis der er tale om fisk der lever i varmt vand.

I forhold til pyntegenstande handler det også om, hvilke fisk som er i akvariet. Nogle fisk har brug for at kunne gemme sig væk bag sten og planter eller grave efter alger eller fiskefoder. Hvor nogle andre fisk bare gerne vil have lov at svømme rundt. Det er en god idé at spørge i dyrehandlen, hvad netop dine fisk har brug for, sådan at I får det sjovest med dem, uden at det bliver for dyrt.

Se udvalget af akvarier, fisk og udstyr her og bliv klogere på fisk

Se mere her:

Gør det nemt at have fisk og køb en sandfilterpumpe

Sådan indretter du dine hønsehuse bedst muligt


Share opinions

*

*


You may use these HTML tags and attributes to empatize your opinion:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>