Prinses

Kæledyrenes paradis


Prinses

Sådan lever dit hundetegn op til lovgivningen

Husk det obligatoriske hundetegn (foto: billigdyrehandel.dk)

Husk det obligatoriske hundetegn (foto: billigdyrehandel.dk)

Et hundetegn er praktisk, hvis uheldet er ude, og man mister sin hund. Har man et ordentligt hundetegn monteret i halsbåndet på sin hund, er det intet problem at få den hjem igen, hvis den skulle løbe hjemmefra. Det er et lovkrav i Danmark, at alle hunde, der er ældre end 4 måneder, bærer hundetegn, og i den forbindelse er der et par ting, der er værd at vide. Da lovgivningen ikke er så striks, skal man også overveje lidt mere, end hvad bare loven kræver.

Dette skal der stå på dit hundetegn

Det er et krav, at der som minimum står navn og adresse på hundens ejer på et hundetegn, så man kan finde frem til, hvem det nu er, der har mistet sit kæledyr. Til gengæld er der intet krav, om at man som ejer oplyser et telefonnummer på et hundetegn, måske fordi loven blev vedtaget før mobiltelefonens udbredelse. Det kan dog klart anbefales at skrive et nummer på en mobiltelefon, du har altid har i nærheden. Eventuelt kan man skrive flere telefonnumre på sit hundetegn, så man selv eller kæresten eller ægtefællen altid kan kontaktes. På den måde kan folk altid komme i kontakt med dig, hvis din hund skulle løbe væk, imens du er på arbejde eller på ferie. Et hundetegn med et mobiltelefonnummer er altså klart at foretrække, selvom det kan være svært at få plads til både navn, adresse og telefonnummer på et lille plastikskilt. Det er desuden bedst at undgå, at din hunds hundetegn er for stort, da det hurtigt kan blive generende. Især for mindre hunde kan det være problematisk med et stort hundetegn, der sidder i vejen i halsbåndet og hæmmer bevægelsesfriheden. Alternativt kan man bruge to mindre hundetegn til en lille hund, så man sikrer sig, at der ikke kommer for meget vægt i halsbåndet, og at hundetegnet ikke er til gene for hunden.

Læs mere om hundetegn på denne side

Se mere hundetilbehør her:

Giv din hundehvalpe den bedste start på livet med det rigtige hvalpefoder

Derfor kommer der typisk tæger på hunde


Share opinions

*

*


You may use these HTML tags and attributes to empatize your opinion:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>