Prinses

Kæledyrenes paradis


Prinses

Sådan indretter du dine hønsehuse bedst muligt

Pas godt på dine høns med et godt hønsehus (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Pas godt på dine høns med et godt hønsehus (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Der findes mange forskellige typer af hønsehuse, og rent faktisk er det ikke så svært, at bygge sit eget hønsehus. Hvis man eksempelvis har børn, der nu er blevet store, har man måske stadigvæk et gammelt legehus i haven. Dette kan man sagtens bruge som udgangspunkt til at bygge sit eget hønsehus. Hvis du vælger at gøre dette, vil du heller ikke få problemer med bygningsreglementets regler for krav til hønsehuse. Hvis de er for store, kræver det nemlig at man søger om tilladelse for at bygge sit hønsehus, og dette kan være en langvarig proces. Når du bygger dit hønsehus, er der nogle ting du skal holde dig for øje. Eksempelvis skal du finde ud af, hvor hønsehuset skal stå og du skal sikre huset mod uvedkommende dyr.

Et hønsehus må ikke blive koldt

Hvis man placerer et hønsehus et sted i haven, hvor der aldrig kommer sol, vil man få et hønsehus der er koldt og fugtigt. Dette er hverken godt for huset eller for hønsene. Det er dog vigtigt, at man heller ikke placerer hønsehuset et sted, hvor der er for åbent. Hønsene har nemlig bedst af, at de står lidt i læ. Derfor skal man finde en mellemting, hvor der kommer sol til hønsehuset, men hvor der heller ikke kommer for meget vind.

Sørg for at sikre hønsehuset mod uvedkommende

Desværre er der nogle dyr, der nyder at jagte høns. Derfor er det en uundgåelig opgave, at skulle sikre hønsehuset mod dyr som rotter og ræve. Disse dyr kan let gnave sig gennem hønsehuset, hvis man ikke sikrer det. En god ide kan derfor være, at man hæver hønsehuset, så det ikke står direkte på jorden. Samtidig kan man hænge foder- og drikkebeholdere op, så rotter ikke har mulighed for at tilgå dem.

Få mere inspiration til dine hønsehuse her

Se flere tilbud her:

Tæger på hunde: Hjælp dem af med pestilensen

Gør det nemt at have fisk og køb en sandfilterpumpe


Share opinions

*

*


You may use these HTML tags and attributes to empatize your opinion:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>