Prinses

Kæledyrenes paradis


Prinses

Læs om det lovpligtige hundehalsbånd med navn

Et fint halsbånd (foto: petworld.dk)

Vær klar til din lille ny (foto: petworld.dk)

Tag godt imod din nye hundehvalp

Når man får en ny lille hundehvalp i familien, er der mange ting, der følger med. Men det kan godt være svært at navigere i mellem, hvad man faktisk skal have og hvad der er bare er rart at have. Det allerførste, du skal have, når du byder din nye hundehvalp velkommen er en hundekurv. Hundekurven er hvalpens plads og det er vigtigt, at den lige fra den første dag lærer, at her har hunden sit helle. Det er kurven den kan søge til, når den har brug for tryghed og når den trænger til fred. I starten vil hunden have hjemve og savne sin mor og sine søskende. Det kan derfor være en stor hjælp for hunden, hvis du kan få et tæppe eller noget andet med fra dens tidligere hjem, som hvalpen kan dufte til og finde tryghed i. På den måde bliver overgangen også mindre smertefuld.

Ud over en hundekurv, så kan du lige så godt starte med at vænne hunden til at gå med halsbånd. I Danmark er det nemlig lovpligtigt, at alle hunde bærer hundetegn med de vigtigste informationer allerede fra de er 4 måneder gamle. De vigtigste informationer er hundens navn og så er det dine kontaktoplysninger. Det er faktisk endnu ikke lovpligtigt, at dit telefonnummer står på hundetegnet, men det er en rigtig god idé. Hvis uheldet nu skulle være ude og din hunde skulle løbe hjemmefra, så er det meget nemmere at ringe til dig, end at skulle komme hjem på din adresse. Din adresse skal nemlig stå på hundetegnet.

Ny hund lig med nye vaner

Så snart du får din nye hundehvalp, så begynder opdragelsen. Her kan du gøre dig selv og din hund en stort tjeneste ved allerede fra starten at give den gode vaner. Det kan være, at du vænner hunden til, at hver gang den kommer ind ad døren, så skal poterne tørres. Det kan også være, at du altid får hvalpen til at gå op i sin kurv, når I har været ude at gå tur. Det gælder om at få disse vaner begyndt lige fra starten. Det svært at ændre på vaner, så hvis du kan skabe gode vaner fra starten er det godt givet ud, når I virkelig skal begynde på den store opdragelse.

Du kan læse mere og finde lige det udstyr, du har brug for her

Se mere her:

Læs her, hvis du har opdaget allergi hos din hund

Tæger på hunde: Hjælp dem af med pestilensen


Share opinions

*

*


You may use these HTML tags and attributes to empatize your opinion:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>