Prinses

Kæledyrenes paradis


Prinses

Læs her, hvis du har opdaget allergi hos din hund

Alt til dine dyr! (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Dyr skal ikke have allergi (foto: petworld-vet.dk)

Ligesom os mennesker kan hunde også udvikle allergier. En allergi opstår, når man er blevet udsat for en allergene nok gange. Det er forskelligt, hvor meget der skal til, før man har fået for meget af allergen og den udløser en allergi. Hunde kan ligesom mennesker bliver allergiske over for mange ting. Hvis din hund har udviklet en allergi, så er der nogle reaktioner, du kan holde øje med. Noget af det, der kan være symptom på en allergi, er, at hunden kløer sig og at hundens hud er irriteret og rød. Du skal dog være opmærksom på, at disse symptomer minder til forveksling om symptomerne på intolerance. Den største forskel på, om hunden er blevet intolerant eller allergiker handler om, at en allergi sker i immunforsvaret. En intolerance fremkalder ikke en allergisk reaktion i immunforsvaret. Derfor skal man dog stadig være opmærksom, fordi en intolerance kan udvikle sig til en allergi, hvis man ikke reagerer på det. Allergier er en tærskelsygdom. Det vil sige, at det er en sygdom, der udvikler sig lidt efter lidt. Det sker ved, at man bliver udsat for et allergene gennem en længere periode. Det er meget forskelligt, hvor meget der skal til fra hund til hund, før den når sin grænse. Når hunden udvikler en intolerance, så skal man se det som en advarsel for, at hunden er i risiko for at udvikle allergien.

Hyppigste årsager til allergi

Hvis du oplever, at din hund har allergi, så kan det være en god idé at se på det foder, du giver din hund. De to hyppigste årsager til allergi eller intolerance hos hunde er de luftbårne allergener og dernæst kostintolerance. Der findes heldigvis mange forskellige muligheder for at finde et godt kostalternativ, der er mere allergivenligt.

Hvis du vælger at skifte til et allergivenligt foderprodukt, så husk at du skal give det lidt tid. Der vil ikke ske en forskel fra den ene dag til den næste. Hundens krop skal lige kunne følge med, så vær tålmodig og vent nogle uger, før du kan forvente at se et resultat. Hvis du er i tvivl om, hvad der har fremkaldt allergien, så er det altid en god idé at søge hjælp hos en dyrelæge. Så er du helt sikker.

Du kan læse mere om allergi hos hunde og finde allergivenligt foder her

Se mere her:

Skab hensigtsmæssige rammer for din kat med katte mad

Lær hvad diarre hos en hund kan skyldes og hvad du gør

 


Share opinions

*

*


You may use these HTML tags and attributes to empatize your opinion:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>