Prinses

Kæledyrenes paradis


Prinses

Kan min kat få allergi? Og hvordan hjælper jeg den?

Alt til dine dyr! (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Hvordan slipper man for allergi hos sit kæledyr? (foto: petworld-vet.dk)

Ligesom med mennesker kan katte også blive angrebet af allergi. Det er dog meget sjældent, da katte er nogle sejlivede væsner. Skulle skaden dog være sket, og du har mistanke til at din kat har fået allergi, er der flere ting, du skal holde øje med.

De mest almindelige symptomer, man ser, er at katten begynder at kasse sig i pelsen eller få røde pletter i huden. Det kan også være i slemme tilfælde være opkast eller diarré. I så fald skal du være særlig opmærksom.

Der er flere former for allergi, og alt efter hvad det er, er der forskellige hjælpemidler.

Hvordan hjælper jeg den?

Fordi en kat meget sjældent for allergi, er det også meget nemt at hjælpe den. Ikke nødvendigvis helt med at slippe af med allergien, men i hvert fald til at undgå at det bryder ud i fuld flor.

Som med alt andet skal du kontakte din dyrlæge. Vedkommende har hundrede procent styr på alt, der har med katte og gøre, og derfor ved han eller hun også lige præcis, hvad der skal gøres. Og om det måske overhovedet er allergi. Så bliver katten testet for forskellige ting, og herefter kan dyrlægen sige, hvad problemet er.

Oftest er det gennem kosten, din kat kan få allergi. Derfor er rådet her, at du simpelthen skal ændre i dens kostvaner. Det kan være et bestemt stof i maden, som f.eks. skalddyr eller en bestemt grøntsag. Det skal så fjernes fra kosten, og måske skal din kat have skånekost i nogle uger for at rette op på mavens balance igen.
Er det ikke i kosten, kan katten få allergimedicin, enten i pilleform eller sprøjte alt efter hvor kraftig allergien er. Og så skal du selvfølgelig fjerne allergigenerne, hvis det f.eks. er parfume eller andre kraftige stoffer.

Læs mere om hjælpemidler til din kat lige her

Se mere om allergi hos kat og hund her:

Vær opmærksom på, om din kat kan have allergi

Læs her, hvis du har opdaget allergi hos din hund


Share opinions

*

*


You may use these HTML tags and attributes to empatize your opinion:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>