Prinses

Kæledyrenes paradis


Prinses

Dette skal du skrive på dit hundetegn

Husk det obligatoriske hundetegn (foto: billigdyrehandel.dk)

Hvad skal der stå på et hundetegn? (foto: billigdyrehandel.dk)

Et hundetegn er en uundværlig ting. Det er din garanti for, at din flugtlystne hund kan finde hjem igen, og det kan være en rar ting at have styr på. Lovkravene til hundetegn siger, at alle hunde i Danmark skal bære hundetegn, men derudover er det eneste krav til hundetegn, at der skal stå ejerens navn og adresse. Da denne lov er fra før mobiltelefonens udbredelse, er der således ikke noget krav om at skrive et nummer på en mobiltelefon på sin hunds hundetegn. Som en konsekvens har mange hundeejere ikke skrevet et nummer på sin hunds hundetegn.

Sådan laver du et effektivt hundetegn til din hund

Det er selvfølgelig vigtigt at overholde lovgivningen for hundetegn, og du skal derfor skrive navn og adresse på hundetegnet. I de fleste tilfælde er det dog langt vigtigere at oplyse et nummer på en mobiltelefon, som du altid svarer på. Løber din hund væk, kan en eventuelt finder af din hund dermed kontakte dig og sørge for, at du kan hente din hund igen. Det kan være en god idé at oplyse flere telefonnumre, så man har større chance for at kunne kontakte dig, hvis hunden løber væk. På den måde kan man også sikre sig, at der mindst er et af numrene på dit hundetegn, der passer, hvis man skulle få stjålet sin telefon, imens ens hund er løbet væk hjemmefra. Rent designmæssigt kan man vælge imellem en masse forskellige hundetegn, men det vigtigste er egentlig bare at lave en simpelt hundetegn, der har plads til de nødvendige oplysninger. Derudover er det også bedst at vælge et hundetegn, der ikke er for stort eller har skarpe kanter, så det kan genere hunden. Vælg derimod blot et rundt hundetegn, der har en størrelse, der gør, at det ikke sidder i vejen for din hund.

Find et godt udvalg af hundetegn her

Se mere her:

Sådan lever dit hundetegn op til lovgivningen

Se de mange forskellige mærker på hundefoder


Share opinions

*

*


You may use these HTML tags and attributes to empatize your opinion:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>