Prinses

Kæledyrenes paradis


Prinses

Derfor kommer der typisk tæger på hunde

Dit kæledyr skal ikke gå rundt med lopper og flåter (foto: billigdyrehandel.dk)

Hunde får tit tæger  (foto: billigdyrehandel.dk)

Tæger – eller flåter for den sags skyld – er nogle meget små dyr, som primært opholder sig i de danske skove. Her opholder de sig i det meste af deres levetid. De opholder sig her, da tæger trives bedst i mørke og fugtige områder. Disse forhold bliver i den grad hertil opfyldt i de danske skove. Tæger opholder sig i en længere periode under disse forhold og yngler også i denne periode. De kan blive op til flere måneder i de danske skove. Her vil de typisk være et sted i nogle buskadser. Men når tæger har ynglet og levet i nogle måneder uden mad, skal de naturligvis på et tidspunkt til at spise. Deres mad består hertil af blod og gerne blod fra varmblodige væsener. Det er her at din hund kommer ind i billedet.

Sådan fjerner du tæger på hunde

Det er når tæger skal have mad, at din hund kommer ind i billedet. Det er nemlig blod, som tægen lever af. Når din hund bliver luftet i de danske skove – som mange hunde jo bliver – og de snuser rundt i diverse buskadser, så er det her at tæger kan spring på din hund og hertil bide sig fast i hundens hud. De bider sig altid fast i selve huden og aldrig blot pelsen. Når du opdager at din hund har fået en tæge med hjem fra skoven, så skal du hertil naturligvis reagere. Den måde som du skal reagere på, er ved at fjerne den med det samme. En tæge må nemlig ikke sidde alt for længe på din hund, da den kan overføre diverse sygdomme til din hund, som din hund ikke kan tåle. Det kan faktisk i værste tilfælde få fatale konsekvenser, hvis en tæge sidder for længe på din hund. Derfor skal du fjerne tægen på en hurtig og effektiv måde. Det kan du gøre med en bestemt nål eller en bestemt pincet, som er lavet specielt til at fjerne tæger fra hunde.

Se et stort udvalg af tæger på hunde her

Se mere hunde tilbehør her:

Tæger på hunde: Hjælp dem af med pestilensen

Læs hvordan du giver din hund mere frihed med en hundelem


Share opinions

*

*


You may use these HTML tags and attributes to empatize your opinion:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>